Miksi Luova ala vaatii tekijänoikeuskorvausten uudistusta lainsäädäntöön ja miksi esitys on viety Euroopan parlamenttiin?

Luovan alan tekijänoikeuskorvauksista on kiistelty jo vuosia. Tekijät eivät pidä oikeudenmukaisina mm. YouTuben maksamia korvauksia verrattuna Spotifyn maksamiin korvauksiin. Euroopan komissio jätti direktiiviehdotuksensa tekijänoikeuslainsäädännön uudistamiseksi syyskuussa 2016. Esitys etenee Euroopan parlamentin käsittelyyn.

Miten tähän lainsäädännön uudistamisesitykseen on päädytty?

Linkki uutiseen: http://m.kauppalehti.fi/uutiset/musiikkituottajat-tahtovat-amerikkalaisten-lompakolle/5BPSyJFs

Kauppalehti: ”Musiikkituottajat tahtovat amerikkalaisten lompakoille.”

”Luova ala haluaa YouTuben ja Facebookin kaltaiset palvelut tekijänoikeuskorvausten piiriin.”

  • Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen kertoo, että levy-yhtiöt saivat viime vuonna Spotifylta 16 euroa per asiakas, kun taas YouTuben maksamat korvaukset olivat alle euron asiakasta kohden.
  • Spotify on lisensoitu palvelu, joka maksaa korvauksia tekijöille. YouTube, Facebook ja muut samankaltaiset sosiaalisen median palvelut taas eivät ole vastuussa palveluihin ladatuista luovista sisällöistä.
  • Nykyinen lainsäädäntö vääristää kilpailua, sillä vastakkain ovat tekijänoikeuskorvauksia tilittävät eurooppalaiset palvelut ja amerikkalaiset jätit.

”Luovan alan näkökulmasta YouTube ja Facebook kilpailevat yleisöistä ja mainostuotoista suoraan maksullisten musiikkipalvelujen kanssa, vaikka ne luokittelevat itsensä alustapalveluiksi.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *